Vi har valt att stödja SOS Barnbyar

Vi på vill ge fler barn en trygg uppväxt och därför har vi ingått ett långsiktigt samarbete med SOS Barnbyar.

– Organisationen gör en oerhört viktig insats och vi är väldigt stolta över att vara en del av deras arbete. Lotuskoncernen är huvudpartner till SOS Barnbyar vilket ställer extra höga krav på oss och vi är fast beslutna att fullfölja detta viktiga åtagande eftersom vi vet att det verkligen gör skillnad.

Sedan 2015 har vi därför finansierat byggnationen av fyra familjehus i två av de mest utsatta delarna i världen i Santa Cruz i Bolivia. Här lever barnen bland extrem fattigdom och hög brottslighet. Många av dem överges och lämnas föräldralösa. Till de barnen vill vi skapa ett hem där de kan vara trygga.

Sommaren 2016 stod de två första husen klara och i augusti åkte vi ner till Bolivia och besökte mammorna och barnen som givits möjlighet att bo där, samt närvarade på invigningen. Vi besökte SOS Barnbyar i Bolivia och den svenska ambassaden i La Paz en resa och erfarenhet vi bär med oss för livet.
 I början av oktober 2018 stod husen de övriga två husen färdiga och totalt 28 barn har ett nytt tryggt hem. Ett hem där de kan känna sig trygga och få den omsorg och kärlek de förtjänar.

Vi har en önskan om att vi alla inom Lotuskoncernen är stolta ambassadörer för SOS Barnbyar och bär med oss att vi tillsammans gör världen lite bättre.

Bolivia är ett av Sydamerikas fattigaste länder, där är svält och övergivna barn en del av vardagen. 900 barn överges årligen i Bolivia.

Santa Cruz de la Sierra är Bolivias största stad, och mer än hälften av stadens invånare lever i fattigdom. Staden är uppdelad i tolv distrikt och värst är situationen i distrikt 12, där närmare 70 procent av de 180 000 invånarna lever i fattigdom.

Läs mer om SOS Barnbyar här

Tillsammans är vi den kompletta leverantören av rivning, transport och anläggning

Lotus Rivners Rivab Ak Schakt Lodab
Produktion: Webbpartner

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår