Historia

Rivab har genom åren kunnat visa upp en stor bredd i sin verksamhet. Företaget som är en av Sveriges största totalentreprenörer för rivnings- och återvinningsarbeten började en gång med anläggningsarbeten.

Kärra Trädgårds- och Fastighetsservice var namnet på företaget som Bo Hörnquist startade 1979. Men hans stora maskinintresse ledde snart till inköpet av en rörtryck av märket Grundomat, vilket visade sig vara efterfrågat av marknaden. Hålskjutningar under vägar blev en viktig del av verksamheten och företaget bytte namn till Grundomatering. Rivningsuppdrag fanns tidigt med bland företagets tjänster och 1982, när studenthemmet på Eklandagatan i Göteborg skulle byggas om till nuvarande Hotell Panorama, fick Grundomatering sitt första totaluppdrag.

Bo Hörnquist och hans företag var banbrytande redan på den tiden genom att vara de första i Sverige att använda sig av små kompaktlastare Typ Gehl, vilket var uppskattat av kunderna. Den höga framkomligheten i trånga utrymmen gjorde arbetet rationellt och effektivt. Intresset för företagets smidighet och framkomlighet med hjälp av maskinerna var stort.

I takt med att rivningsuppdragen ökade ändrades 1984 firmanamnet till RIVAB. Också betongklipparen Handy Crusher, som kan hanteras utan maskinell hjälp, var Rivab först med. Under en period var man även generalagent i Norden för produkten. Rivab monterade tidigt Handy Crusher på rivningsrobotar och fick då en flexiblare och större räckvidd vid rivningarna. I företagets ökade bredd ingick också konstruerande verksamhet i form av byggnadssmide och inredningsbyggnation. Hagabadet i Göteborg är ett exempel på objekt där omfattande arbeten utfördes.

Verksamheten har sedan dess gått mer och mer mot renodlade rivningsarbeten. Fortsatta investeringar i såväl små som stora maskiner utrustade med olika specialverktyg, har gjort Rivab till en av Sveriges största totalentreprenörer – ett komplett rivningsföretag som kan ta sig an alla rivningsuppdrag och det kringarbete som uppstår i form av sanering, håltagning, krossning, återvinning med mera.

 

Tillsammans är vi den kompletta leverantören av rivning, transport och anläggning

Lotus Rivners Rivab Ak Schakt Lodab
Produktion: Webbpartner

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår